Skip to content
Politică

Urmează un cutremur în PNL? Jurnalistul Silviu Mănăstire descoase ițele penale „din paradisul PNL de la Gorj”

Joi, într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire comentează necazurile penale „din paradisul PNL de la Gorj, acolo unde patronează Dan Valceanu, tovarășul politic al premierului Cîțu”. Potrivit jurnalistului, dacă oamenii senatorului Iordache vor da declarații complete la procuratură după ce au fost arestați atunci urmează Iordache, iar dacă Iordache intră „pe țeava penală” urmează Valceanu. „Este un dosar cu manta clasic”, spune Silviu Mănăstire.

„Necazuri penale in paradisul PNL de la Gorj, acolo unde patronează Dan Valceanu, tovarășul politic al premierului Citu.

Valceanu a fost țucalarul lui Ludovic Orban pana a ajuns prietenul sau Florin premier. Apoi a schimbat fesul. Alături de Lucian Iasar, Alina Gorghiu și câțiva liberali de duzina Valceanu visează sa îl facă pe Citu șeful PNL. Gorjeanul este supărat ca nu a ajuns ministru de Finanțe (!!!), Citu a încărcat sa îl impună dar liderii PNL l-au trimis la plimbare pentru ca expertiza financiar- economică a lui Valceanu se reduce la combinații cu facturi și contracte la Complexul Energetic Oltenia. La rigoare Valceanu și-ar fi dorit ministru la Munca, Raluca Turcan a fost mai iute.

La Gorj însă brigada PNL cu Valceanu in frunte au mari probleme penale, fiind băgați mai toți in afaceri cu statul. Dacă oamenii de paie ai senatorului Iordache vor da declarații complete la procuratura după ce au foat arestați atunci urmează Iordache. Dacă Iordache intra pe țeava penala urmează Valceanu, este un dosar cu manta clasic…”, a scris jurnalistul Silviu Mănăstire.

Amintim că procurorii din Gorj susțin că doua firme deținute de senatorul liberal Ion Iordache împreună cu o altă societate a unui om de afaceri din Gorj ar fi făcut o asociatie pentru a câștiga licitația organizată la Consiliul Județean Gorj. Parlamentarul liberal Ion Iordache este omul de încredere al șefului PNL Gorj Dan Vâlceanu.

Este vorba despre obținerea unui contract cadru, de 4 ani, încheiat pentru 2015-2019 pentru deszăpezirea drumurilor județene. Conform anchetatorilor, administratorii au prezentat documente false cu privire la deținerea utilajelor pentru deszapezire.

Au prezentat, de asemenea, și documente false că nu dețin datorii  la bugetul de stat, o condiție obligatorie pentru participarea la licitație. Mai mult, in 2016 când n-a nins, utilajele care, de fapt lipseau, au încasat de la Consiliul Județean peste 350.000 de lei.

Prejudiciul calculat de procurori este de  peste 157 de milioane de lei. Doi administratori ai firmelor senatorului și un alt om de afaceri au foat retinuti. Senatorul Ion Iordache susține ca este revoltat de toate acuzațiile, fără dovezi și argumente venite din partea unor procurori. Mai spune că este șocat de ușurintă cu care se joacă unii procurori cu libertatea unor oameni.

DETALII AICI: Lovitură pentru PNL Gorj! Oameni de încredere ai senatorului Ion Iordache, reţinuţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *