Skip to content
Politică

Jurnalistul Silviu Mănăstire, despre dilema morală a lui ”monsieur Julien”: Chiar așa, o va vota Cioloș pe ”penala lui Macron”?

Europarlamentarii USR-PLUS sunt puşi în situaţia foarte dificilă de a fi nevoiţi să o voteze pe Sylvie Goulard, candidata Franței şi membră a grupulor Renew Europe, pentru funcția de comisar european, în condițiile în care aceasta este anchetată într-un dosar al angajărilor fictive, într-o speţă similară cu cea pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea.

”Chiar așa? Cioloș o va vota pe “penala lui Macron”? Dar pe penala lui Dragnea, madam Rovana? Multe dileme morale și ipocrizie în capul lui “monsieur Julien””, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Ziaristul citează un comentariu al fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care pune în discuție această dilemă morală cu are se vor confrunta europarlamentarii USR-PLUS.

„Domnule Cioloș, domnule Barna: dumneavoastră sau, după caz, membrii partidelor pe care le conduceți, veți/vor vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veți împăca chestia asta cu excelenta inițiativă „Fără Penali”?

Accept, strict pe temă, și răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat (de data asta ne-servită) de ziare punct com.

Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteți sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupția din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu știu că era perfect informat. Oups, am uitat… Monica nu e omnou. E doar Om.

PS: dl. Cioloș, dl. Barna, vă dau și o soluție pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron și slujirea principiilor: dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe „penala” Goulard. Dacă loialitatea voastră față de Macron bate loialitatea față de principii, atunci măcar cereți ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obțină și România ceva de pe urma renunțării voastre la principii.

Eu am dublă cetățenie, dar loialitatea mea e, neștirbită, față de valoarea supremă care unește Parisul de București: adevărul. Voi ezitați în a vă tranzacționa loialitatea față de ceea ce are vocația de a ne separa: interese mici pentru posturi și influență. Vă cer ca, pentru milioanele care v-au votat, să îmi dovediți că greșesc.

Mihaela Miroiu, dacă tot am reluat dialogul, în calitatea ta de busolă morală indiscutabilă și gardianul templului integrității din PLUS, îți solicit o poziție pe subiect.

PPS: ia să vedem, Nadina Ioana Dogioiu și colegii de la ziare punct com, e suficient de importantă chestiunea și lipsită de nombrilism întrebarea ca să o preluați, sau noh… independența editorială bate interesul public?”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *