Skip to content
Politică

Jurnalistul Silviu Mănăstire, reacție EXPLOZIVĂ după achitarea lui Horia Georgescu în dosarul ANRP: Una din marile mizerii judiciare executate de procurorii DNA!

psnews.ro

Jurnalistul Silviu Mănăstire, realizator al emisiunii Dosar de Politician, de la postul de televiziune B1 TV, a reacționat dur într-un mesaj pe pagina sa de socializare, după anunțul privind achitarea fostului președinte al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul ANRP, decizia fiind definitivă.

„Una din marile mizerii judiciare executate de procurorii DNA s-a încheiat azi după cinci ani. Cariera și viața socială a lui Horia Georgescu au fost rupte-n două. Cinci ani în care viața i-a fost pusă în paranteză. Arest preventiv luni de zile, o condamnare dubioasă la patru ani cu executare în primă instanță, o judecătoare la fel de dubioasă, care după ce a dat cu ciocănelu’ a dispărut pe la arhiva CSM. Imaginea și prestigiul omului afectate grav. Cum rezolvăm ca societate așa ceva?”, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire.

Horia Georgescu și-a dat demisia din funcția de președinte al ANI în data de 16 martie 2015, când a fost reținut de DNA. A fost acuzat că, în calitate de membru ANRP, ar fi săvârșit presupuse fapte de abuz în serviciu, petrecute în anul 2008.

În februarie 2018, fostul şef al ANI a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, instanța de fond, la 4 ani închisoare cu executare în dosarul privind despăgubirile de la ANRP, decizie contestată la Curtea Supremă.

DETALII AICI: Fostul șef ANI, Horia Georgescu, achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia este definitivă!

DNA a acuzat un prejudiciu de 84,5 milioane de euro

La 12 ianuarie 2015, ANRP a sesizat DNA cu privire la faptul că, în 2009, Curtea de Conturi a României a efectuat un control la instituţie ce a avut ca obiect fundamentarea şi utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii 247/2005 nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

Potrivit DNA, cei opt membri ai comisiei au emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor legale.

Scopul demersurilor a fost supraevaluarea imobilelor menţionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, prin acţiunile sau inacţiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului statului român de peste 84,5 milioane euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *