Skip to content
Politică

Jurnalistul Stelian Negrea dezvăluie schema de afaceri care produce milioane de euro din testarea aparatelor de jocuri de noroc

facebook

Jurnalistul Stelian Negrea dezvăluie, într-un articol publicat pe Discoverproject.ro “jocurile de familie” a doi  fşti demnitari implicaţi într-o schemă de afaceri care produce milioane de euro din testarea aparatelor de jocuri de noroc.

Este vorba despre Odeta Cristinela Nestor, 44 de ani, fost președintele Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) din 2013 până în anul 2017, funcție asimilată cu demnitatea de secretar de stat, care, după ce i-a expirat mandatul, a fost cooptată, prin interpuși, în grupul Metroreal, care câștigă milioane de euro din contractele pentru analiza tehnică de la companiile de jocuri de noroc – piață supravegheată de ONJN.

Jurnalistul scrie că la câteva luni după ce a părăsit șefia ONJN, Odeta Nestor, și-a înființat două firme de consultanță pe piața jocurilor de noroc: una off-shore înregistrată în Hong Kong, și alta în România.

Al doilea fost demnitar este Florea “Ică” Voinea, 64 de ani, fost senator PSD. A fost consilierul principal al premierului Viorica Dăncilă. La finalul anului 2016, după ce Ică Voinea își termină mandatul de senator este angajat de compania Metroreal, afacere patronată de rudele sale din Craiova.

Concomitent, Voinea devine și consilier al Asociației Române de Acreditare- Renar, instituția care face jocurile pe piața analizelor tehnice și aparatelor de măsură.

Investigaţia lui Stelian Nistor poate fi citită pe Discoverproject.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *