Skip to content
Politică

Jurnalistul Victor Ciutacu aruncă o grenadă de ironie la adresa Digi24: Marele post tv care o arde politic în fițe deontologice și glamour de quality sclipicios

Într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, jurnalistul Victor Ciutacu a comentat momentul neinspirat al Oanei Zamfir, realizatoarea de la postul Digi24, care a reușit să șocheze publicul, în cadrul emisiunii „România 24”. Astfel, prezentatoarea a gafat întrebându-l pe Marian Munteanu, fostul lider al studenților de la Mineriada din 1990, o evidență: dacă a participat la evenimentele respective.

În postarea sa, Ciutacu o ironizează pe Oana Zamfir denumind-o „ingenuă”, dar privește dincolo de această gafă nefericită care arată, de fapt, superficialitatea pregătirii profesionale a anumitor jurnaliști și persoane care apar „pe sticlă” sau în mediul public. „Mediocritatea a acaparat România”, exprimă jurnalistul criticând aprig postul de televiziune pentru lipsa criteriilor privind calitatea și profesionalismul.

Redăm mai jos postarea jurnalistului Victor Ciutacu

„S-a împărțit sfânta piață publică-n două. Unii râd de ingenua de la Digi care a comis-o cu Marian Munteanu, alții o plâng că a fost persecutată. Dar nimeni n-are curaj să recunoască adevărul dureros că episodul de azi confirmă că, la toate nivelurile, mediocritatea a acaparat România. Marele post tv care o arde politic în fițe deontologice și glamour de quality sclipicios cu pene n-are nici o scuză că ține pe post în breaking news o nefericită care, dincolo de lipsa culturii profesionale minime, nu e-n stare să caute pe net cine-i ăla de i l-au băgat în live și nici măcar să urmărească emisiunile colegilor ei. Ea n-are nici o vină că a ajuns cititoare de prompter într-o stație tv cu pretenții și fără criterii. Iar ăia care știu ei cum se face un live bun pe isteria de breaking news și ăia care salută echidistanța unui post al cărui dezechilibru politic se vede și de pe lună nu sunt responsabili că-s niște boi. Așa s-au născut.”

Amintim că Marian Munteanu a fost lider al studenților prezenți în Piața Universității, la Mineriada din 1990, iar în urma conflictelor a fost rănit de Denes Domokos, şef de tură la mina Livezeni. Domokos a încercat să-l decapiteze pe Munteanu folosindu-se de o secure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *