Skip to content
Politică

În jurul lui Dragnea se strânge lațul. Acesta va fi audiat într-un dosar cu condamnări

În data de 7 octombrie 2013, DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane.

Secretarul general al PSD la data faptelor, deputat şi vicepremier în prezent, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în dosarul „Referendumul”.

Astfel, magistrații Curții Supreme iau în discuție, joi, un nou termen în dosarul „Referendumul” în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte aproape 100 de persoane. Aceștia sunt acuzați de fraudarea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, informează Adevarul.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Anchetatorii susţin că Liviu Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Reamintim faptul că Tribunalul Cluj a pronunțat, la 21 iunie 2013, primele condamnări în dosarul referendumului din iulie 2012, pentru demiterea din funcție a șefului statului, Traian Băsescu

Sursă foto nasul.tv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *