Skip to content
Sport

Justin Ionescu, al doilea român pe Everest într-o singură zi

horiacolibasanu.ro
" "

Școala de alpinism din România pare să fie la înălțime și la propriu și la figurat, un al doilea cătărător român reușind să escaldeze Everestul în aceeași zi în care Horia Colibășanu a bifat escaladarea celui mai înalt vârf din lume fără rezerve de oxigeni și fără șerpași.

Președintele Federației Române de Alpinism și Escaladă, Justin Ionescu, și-a trecut în palmares cucerirea vârfului de 8.848 metri , după o ascensiune realizată marți, 16 mai, pe partea sudică versantului, conform portalului Observator.tv.

" "
" "

Spre deosebire de Colibășanu, Ionescu a făcut parte dintr-o echipă multinațională care a realizat ascensiunea, folosindu-se de ajutorul șerpașilor și de tuburi de oxigen. De altfel, Colibășanu a postat pe pagina sa de Facebook că a reușit să vadă de pe vârf echipele care înaintau pe versantul sudic. „De partea cealaltă a vârfului se văd expedițiile care urcă pe ruta sudică”.

 

La scurt timp după aceea, pe contul Federației Române de Alpinis și Escaladă din aceeași rețea de socializare a apărut anunțul succesului expediției din care a făcut parte Justin Ionescu: „Veste din Himalaya: Justin Ionescu a atins ieri, în cursul dimineţii, vârful Everest, pe partea sudică a masivului. Mai multe informaţii, pe măsură ce avem”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *