Skip to content
Sport

Justiţia franceză investighează un meci câștigat de două românce la Roland Garros

news.ro

Justiția franceză a deschis o anchetă în legătură cu suspiciuni de trucare a unui meci de la Roland Garros. Publicaţiile Die Welt şi L’Equipe noteză că este vorba de partida câștigată de perechea română Andreea Mitu/Patricia Ţig în fața cuplului Madison Brengle (SUA)/Iana Sizikova (Rusia), în primul tur al probei de dublu. Acuzațiile sunt de ”escrocherie în formă organizată” și ”corupţie sportivă activă şi pasivă”.

Andreea Mitu şi Patricia Ţig au câștigat în fața perechii Madison Brengle/Iana Sizikova, cu scorul 7-6 (10-8), 6-4, în primul tur al probei de dublu de la Roland Garros. Justiția franceză s-a autosesizat mai ales în legătură cu al cincilea ghem din setul secund, câştigat la zero de românce, după două duble greşeli comise la serviciu de rusoaică.

L’Equipe, citat de Agerpres, notează că în mai multe ţări s-au mizat sume consistente pe câştigarea acestui ghem de către Mitu și Țig, la mai multe case de pariuri din Paris. Cazul este acum anchetat de Serviciului central pentru curse şi jocuri.

Drumul celor două tenismene românce la Roland Garros s-a oprit în optimi. Ele au fost învinse de perechea Timea Babos (Ungaria) / Kristina Mladenovic (Franţa), cu scorul 6-2, 6-3. Favoritele numărul doi au obţinut victoria după 65 de minute de joc. Pentru ajungerea în această fază a competiției, Mitu și Țig vor primi 38.272 euro şi 240 de puncte WTA la dublu.

Patricia Ţig a fost învinsă și în runda a treia a turneului, de către franţuzoaica Fiona Ferro, scor 7-6 (7), 4-6, 6-0, după aproape trei ore de meci. Ea va primi un cec de 126.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

Simona Halep a fost eliminată în optimi, după ce a fost învinsă de Iga Swiatek, locul 54 WTA, cu scorul 6-1, 6-2. Meciul a durat aproape o oră și zece minute. Halep şi-a asigurat un cec de 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *