Skip to content
Politică

Justiția nu-și iartă nici propriii oameni. O judecătoare a fost sancționată

Daniela Panioglu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a fost suspendată din funcţie trei luni de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, pentru „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, în şedinţa de joi, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis  acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Danielei Panioglu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

„În şedinţa din data de 6 aprilie 2017, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Daniela Panioglu, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “suspendarea din funcţia de judecător pentru o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. c) din acelaşi act normativ – „ atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.
Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *