Kamala Harris sau Donald Trump? Ce spun rezultatele ultimului sondaj

Sursa foto: Facebook - Donald J. Trump

Kamala Harris, candidata Partidului Democrat american la președinția SUA are în prezent un ușor avantaj în sondajele de opinie în fața contracandidatului replubican, miliardarul Donald Trump.

Harris e cotată în sondaje cu 49%, în vreme ce Trump are 46%. Alegerile prezidențiale din SUA sunt programate pe 5 noiembrie, informează BBC. Deși acestea sunt datele la nivel național, din cauza sistemului electoral american ele nu indică neapărat un favorit și nici nu pot prezice cine va fi până la urmă câștigătorul alegerilor prezidențiale. În plus diferența de trei procente se situează oricum în marja de eroare a sondajelor.

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a intrat în cursa pentru președinția SUA în luna iulie 2024, după ce actualul președinte, Joe Biden, a decis să se retragă din cursa electorală, o decizie considerată a fi „în cel mai bun interes al partidului și al țării”.

Harris a crescut în sondaje cu patru puncte procenturale în primele săptămâni de campanie și a ajuns la o diferență de aproape 4 procente spre finalul lunii august.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: