Kamala Harris va anunţa marţi pe cine alege ca vicepreşedinte, una dintre cele mai importante decizii ale campaniei

Sursa foto: Facebook

Candidata democraţilor la preşedinţia SUA, Kamala Harris, şi-a restrâns căutarea unui partener în cursa electorală, care să candideze pentru vicepreşedinţie, la doi finalişti: guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro, şi guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, au declarat luni pentru Reuters trei surse care cunosc subiectul. De asemenea, este de aşteptat ca ea să îşi anunţe opţiunea marţi, înainte de prima sa apariţie publică programată alături de coechipierul său, în cursul serii, la Universitatea Temple din Philadelphia, relatează Reuters.

Mitingul va da startul unui turneu de cinci zile, în şapte oraşe din statele care vor decide probabil câştigătorul alegerilor din 5 noiembrie.

Sursele Reuters au spus că nu este încă clar dacă Harris a luat o decizie finală în privinţa vicepreşedintelui. Speculaţiile s-au concentrat pe şase politicieni în total – patru guvernatori, un senator şi un secretar de cabinet din administraţia Biden. Harris şi-a încheiat căutarea coechipierului prin discuţii cu trei candidaţi de top – Walz, Shapiro şi senatorul american Mark Kelly din Arizona – duminică, la reşedinţa sa de la Observatorul Naval, au declarat sursele.

Senatorul Kelly, fost astronom, a provocat agitaţie duminică seara, când a postat pe X: „Acum, misiunea mea este să-i servesc pe locuitorii Arizonei”, ceea ce a fost interpretat ca un semn că nu mai este în cursă. El a şters postarea şi a înlocuit-o cu „Am învăţat că atunci când ţara îţi cere să serveşti, întotdeauna răspunzi chemării”. Purtătorul de cuvânt al senatorului a încercat să stingă speculaţiile stârnite de postare, spunând: „Un senator de Arizona care scrie pe Twitter despre faptul că este senator de Arizona nu este o ştire!”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: