Skip to content
Politică

Kamil Demirkaya, declarații după respingerea cererii de extrădare din partea Turciei

Realitatea.net
Curtea de Apel din Bucureşti a respins vineri solicitarea autorităților de la Ankara de extrădare a jurnalistului turc Kamil Demirkaya.
Instanța trebuia să ia o decizie pe 6 decembrie în privința solicitării Ministerului de Externe de la Ankara, dar a amânat cauza pentru astăzi, când solicitarea de extrădare a fost respinsă de Curtea de Apel București. Decizia nu este definitivă.
Jurnalistul turc a declarat că se aștepta la o asemenea decizie și că România este un autentic stat european.
Sunt foarte bucuros, justiția a făcut dreptate. Oricum, eu credeam că România se comportă ca un stat din Uniunea Europeană și așteptam această decizie. În acestă perioadă, colegii mei și ONG-urile au depus un efort foarte mare, am văzut o solidaritate mare din partea colegilor mei. Vreau să mulțumesc tuturor ziariștilor, ONG-urilor, parlamentarilor și poporului român, care au arătat solidaritate. Am simțit că România este un stat membru al Uniunii Europene din toate punctele de vedere„, a afirmat jurnalistul turc, după decizia Curții de Apel București, potrivit hotnews.ro

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya declara, săptămâna trecută, că dacă va fi extrădat, cu siguranță va fi arestat și „torturat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *