Keir Starmer a fost numit oficial prim-ministru de către Regele Charles

Sursa foto- facebook/King Charles III

Regele Charles al Marii Britanii i-a cerut liderului laburist Keir Starmer să formeze un nou guvern, după ce Partidul Laburist a câștigat detașat alegerile legislative, a anunțat vineri Palatul Buckingham. În primul său discurs rostit din fața Downing Street 10, reședinția premierilor britanici, noul șef al guvernului de la Londra a declarat că Marea Britanie trebuie să își redescopere identitatea și să treacă printr-o resetare mai amplă.

Noul prim-ministru Keir Starmer a venit la Palatul Buckingham însoțit de soția sa și a fost primit în audiență de regele Charles, așa cum cere cutuma. Anterior, Rishi Sunak venit la Regele Charles pentru a-l informa că demisionează, scrie News.ro.

După ce a plecat de la Buckingham Palace, Keir Starmer a fost întâmpinat la Downing Street 10 de o mulțime mare de asistenți și susținători care l-au aclamat după ce a acceptat oficial invitația regelui de a forma guvernul.

În cursul după-amiezii, toți miniștrii de stat conservatori demisionari trebuie să-i returneze regelui sigiliile funcției, astfel încât acestea să poată fi predate cabinetului lui Starmer, care va fi prezentat probabil până în cursul serii, scrie The Guardian.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: