Kelemen Hunor afirmă că ”a trecut supărarea” după scoaterea UDMR de la guvernare

Kelemen Hunor, UDMR
Foto: Facebook

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, cataloghează scoaterea de la guvernare a formaţiunii pe care o conduce drept ”lăcomie şi eroare strategică”. El afirmă însă că ”a trecut supărarea” în urma a ceea ce s-a întâmplat atunci când UDMR a pierdut portofoliile ministeriale şi nu exclude o nouă coaliţie cu PSD şi PNL după alegerile de anul viitor.

Întrebat miercuri seară, la Digi 24, dacă, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a susţinut scoaterea UDMR de la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns: ”Am mai răspuns la această întrebare: lăcomie şi eroare strategică”.

”Sunt convins că decizia au luat în trei, nu au luat separat, dar lăcomia combinată cu… «merge şi fără ei, hai să dăm afară, să luăm ministerele»… eroare strategică. Dar gata, am depăşit momentul! În politică nu poţi să fii permanent supărat. Oamenii nu caută politicieni supăraţi. Ne-a trecut supărarea. Nu ne-a picat bine, nu am meritat, nu am dat niciun argument să fim daţi afară de la Guvern, dar gata, a trecut, mergem mai departe, ne uităm înainte! Eu, dacă ar trebui să votez pe altcineva decât UDMR – slavă Domnului nu am astfel de probleme! – niciodată nu aş vota un om politic supărat, nu-mi trebuie om politic supărat”, a afirmat preşedintele UDMR.

El a declarat că, după perioada în care a stat la guvernare alături de PNL, nu crede că liberalii fac ”vreo mişcare fără acordul preşedintelui”.

Kelemen Hunor nu a exclus o nouă alianţă cu partidele care au dat UDMR afară din Guvern.

”Eu nu exclud nimic, în 2024, în ceea ce priveşte o coaliţie cum am avut înainte. Dar sigur, aicea electoratul va decide cum va arăta viitorul Parlament şi paleta politică, dar eu aşa ceva nu exclud, în politică nu excluzi să mergi la guvernare, fiindcă până la urmă, dacă găsiţi un om politic care spune «hai votează-mă, că nu vreau să ajung la guvernare!» vă rog frumos să căutaţi un alt candidat”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Nu este oportună comasarea alegerilor, consideră Kelemen

În ceea ce privește alegerile, Kelemen Hunor consideră că nu este oportună comasarea celor locale cu cele parlamentare, el argumentând că în cazul fiecărui scrutin mesajele sunt diferite. ”Ori faci alegeri aşa cum trebuie, ori mergi pe o direcţie greşită, populistă, absolut demagogică. Un stat, dacă nu-şi permite să facă alegeri aşa cum trebuie, despre ce vorbim atuncea?”, adaugă Kelemen.

Kelemen Hunor a afirmat că o comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare este posibilă doar dacă scrutinul local ar fi amânat.

”Pentru chestia asta trebuie să inventezi o criză mare, o stare de urgenţă. Eu nu cred că cineva, pentru a amâna alegerile locale, va inventa o criză, nu cred aşa ceva, fiindcă se întoarce împotriva lui”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24.

Liderul Uniunii maghiare a respins posibilitatea invocării războiului de la graniţă drept argument pentru comasarea alegerilor.

”Democraţia costă peste tot. Ori faci alegeri aşa cum trebuie, ori mergi pe o direcţie greşită, populistă, absolut demagogică. Un stat, dacă nu-şi permite să facă alegeri aşa cum trebuie, despre ce vorbim atuncea? Totuşi, vorbim despre un stat membru în Uniunea Europeană. Hai să comasăm de ce? Sunt mesaje diferite, sunt probleme diferite. La alegerile locale tu trebuie să vorbeşti despre problemele comunităţii locale, la alegerile parlamentare vorbeşti despre o viziune, despre România, nu vorbeşti despre lucruri regionale sau locale. Dacă noi le amestecăm înseamnă că facem un rău percepţiei democratice”, a adăugat liderul UDMR.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL