Skip to content
Politică

Kelemen Hunor: Aurel Vainer şi-a reprezentat comunitatea într-un mod responsabil şi cu mândrie

Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că fostul preşedinte onorific al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) Aurel Vainer, fost deputat, a fost „un adevărat coleg şi partener de luptă” în Parlament, care şi-a reprezentat comunitatea într-un mod „responsabil şi cu mândrie”, atât în ţară, cât şi în străinătate.

S-a stins din viaţă Aurel Vainer, preşedintele onorific al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), fost deputat în Parlamentul României. A fost un adevărat coleg şi partener de luptă în Parlament, care şi-a reprezentat comunitatea într-un mod responsabil şi cu mândrie, atât în ţară, cât şi în străinătate.

El a fost printre cei care, din păcate, au fost nevoiţi să experimenteze la acea vreme crimele oribile săvârşite de legionari, dorinţa pură de a ucide îndreptată împotriva comunităţii sale. De-a lungul vieţii sale ne-a învăţat să nu dăm uitării trecutul, ne-a amintit că nu putem fi liberi decât dacă cei care ne sunt alături, cei din jurul nostru, sunt şi ei liberi. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris duminică liderul UDMR pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România Aurel Vainer a murit la vârsta de 89 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *