Skip to content
Politică

Kelemen Hunor avertizează: Fără o reformă a Uniunii Europene, statele membre vor pierde

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că cea mai mare provocare pentru Uniune va fi reprezentată de alegerile europarlamentare, susţinând necesitatea unei reforme a UE deoarece, altfel, toate statele membre vor pierde în competiţia cu SUA, China sau Rusia.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde are loc Consiliul Naţional al Reprezentanţilor Organizaţiei de Femei a UDMR, că după europarlamentare, raportul de forţe din PE se va schimba şi s-ar putea ca PPE să devină cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

”Cea mai mare provocare a anului viitor este reprezentată, pentru noi, de alegerile europarlamentare şi trebuie să ne pregătim să avem candidaţi buni, credibili şi, apoi, europarlamentari în PPE, fiindcă anul viitor, după europarlamentare, raportul de forţe din Parlamentul European se va schimba enorm de mult şi s-ar putea ca PPE să fie cea mai mare fracţiune, cel mai mare grup politic, şi s-ar putea să fie nevoie de două-trei voturi, va fi la limită. De aceea importanţa alegerilor europarlamentare creşte, urmează şi reforma UE, pentru că fără o reformă a UE toate statele membre vor pierde, deoarece nu vor putea face faţă competiţiei cu SUA, cu China, cu Rusia, nici politic, nici militar, nici economic. (…) Cred că şi contribuţia noastră la această reformă va conta”, a spus Kelemen, potrivit mediafax.ro.

Potrivit acestuia, din punct de vedere economic, situaţia este, deocamdată, în regulă, deoarece UE este extrem de puternică din punct de vedere economic, fără Brexit având un PIB asemănător cu SUA, ”dar fără forţă politică şi militară, de apărare, această forţă economică este vulnerabilă pe termen mediu şi lung în competiţia cu marile forţe globale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *