Skip to content
Politică

Kelemen Hunor: Ceea ce face Federaţia Rusă este criminal, este inacceptabil

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, la RFI, că agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei este ”un act criminal şi inacceptabil”. Vicepremierul crede că România nu are motive să intre în panică, în contextul războiului din Ucraina.

Kelemen Hunor condamnă agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei.

Ceea ce face Federaţia Rusă este criminal, este inacceptabil! Orice agresiune împotriva unui stat suveran trebuie respinsă, trebuie condamnată ferm şi categoric. În al doilea rând, în acest moment, sunt extrem de multe victime civile, sunt lovite şi construcţiile civile şi oraşele, spitale, şcoli, ceea ce arată natura şi direcţia în care vrea să meargă Federaţia Rusă cu acest atac, distrugerea Ucrainei„, a declarat Kelemen Hunor, conform news.ro.

Întrebat cum îşi explică repoziţionarea premierului Ungariei, Viktor Orban, împotriva Rusiei, în condiţiile în care liderul de la Budapesta este un apropiat al lui Vladimir Putin, vicepremierul de la Bucureşti a răspuns: „Este o poziţie corectă şi este o atitudine corectă din partea tuturor liderilor europeni şi era de aşteptat că se va întâmpla acest lucru (…) orice analiză duce spre concluzia că dacă Rusia nu este oprită, va merge mai departe (…) Solidaritatea UE este o solidaritate ce nu am mai văzut de ceva vreme, plus NATO a fost revitalizată„.

Vicepremierul crede că România nu are motive să intre în panică, în contextul războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *