Skip to content
Politică

Kelemen Hunor cere urgentarea numirii unui nou guvern: Medicii riscă să nu primească salariile

Inquam Photos/Raul Stef

Kelemen Hunor a declarat marți seara că este urgentă formarea unui nou guvern, pentru a fi posibilă rectificarea bugetară care să permită plata medicilor. „În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care ,dacă nu se face rectificarea, nu au cum să primească salariile”, a spus liderul UDMR.

Suntem în competiție cu timpul, nu unii cu alții, și aici eu săptămâna trecută am zis să vedem când putem să intrăm în Parlament cu programul de guvernare și cu lista de guvern. Au spus că vom încerca în această săptămână. Nu ar trebui să amânăm prea mult. Sper ca săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare”, a spus președintele UDMR la postul B1 TV.

În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care, dacă nu se face rectificarea, nu au cum să primească salariile. Medicii de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister. Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii.

Au zis că se poate face aceată rectificare și prin amendament la rectificarea precedentă, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înțelegem în 2-3 săptămâni nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să spunem noutăți”, a adăugat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că, în această săptămână, nu există nicio posibilitate de a se contura un viitor guvern în cadrul negocierilor dintre PSD, PNL, UDMR. Acesta a spus că partidele nu au ajuns la o înţelegere privind rotaţia premierilor, pentru că fiecare doreşte să fie primul şi a precizat că discuţiile au fost foarte aprinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *