Skip to content
Economie

Kelemen Hunor, despre criza economică: Nu am văzut un politician responsabil din UE care să spună că totul este în regulă

Inquam Photos/George Calin

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți seara că toți politicienii responsabili din UE nu ignoră semnele că ne confruntăm cu o criză economică.

„După pandemie, și pandemia a generat o criză economică, și acum avem criză accentuată de război. Nu am văzut un politician responsabil din UE care să spună că totul este în regulă. Vedeți cum se joacă băncile centrale cu inflația, cu dobânzile ca să mențină o stabilitate și suntem la începutul anului”.

Acesta a vorbit și despre pachetul măsurilor sociale, finanțat cu bani europeni: „Nu suntem siguri că toate sumele pot fi cheltuite. În acest moment există discuții și urmează să fie discutate și aspecte legate de problemele sociale. Unele cheltuieli, sigur că pot fi decontate, dar aici nu vorbim doar despre cheltuieli sociale, vorbim și despre ajustarea prețurilor la materialele de construcții pentru investițiile publice din fondurile europene. Vrem să decontăm ajustarea pentru investițiile din fondurile europene din bugetul UE.

Noi vorbim de 9 miliarde de lei din fondurile europene, când vorbim despre această sumă de 17 miliarde, și 8,3 miliarde de la bugetul de stat. Din această sumă de 2 miliarde, o parte se duc în zona socială, dar marea majoritate se duc în economi, către IMM-uri”, a explicat Kelemen Hunor la postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *