Skip to content
Politică

Kelemen Hunor, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Sigur, au fost mai multe motive. Coaliţia trebuie să meargă mai departe

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Vicepremierul Kelemen Hunor, președinte al UDMR, spune că ”sigur, au fost mai multe motive şi multe momente” care au dus la decizia prim-ministrului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, însă „coaliția trebuie să meargă mai departe”.

Ce spune Klemen Hunor despre demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății

" "
" "

Kelemen Hunor spune că, din punctul său de vedere nu există motive pentru crearea unei noi formule guvernamentale.

„Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aş vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive şi multe momente care au dus la această decizie a premierului. Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara. Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară. Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru şi mergem mai departe, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne bucurăm, este decizia premierului pe care eu îl respect şi îl susţin”, a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpres.

Liderul deputaților USR PLUS spune că nu este exclusă varianta ieșirii de la guvernare

Pe de altă parte, liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat, miercuri, pe holurile Parlamentului că, în acest moment, ”orice variantă este pe masă” inclusiv cea a ieșirii USR PLUS de la guvernare.

”Putem spune că e o criză politică. E o surpriză, din punctul meu de vedere, faptul că a fost demis fără o discuție în coaliție”, a spus Ionuț Moșteanu.

Vlad Voiculescu a fost demis miercuri dimineață de premierul Florin Cîțu din funcția de ministru al Sănătății. Demisă a fost și Andreea Moldovan, cea care ocupa postul de secretar de stat în cadrul instituției pe care a condus-o Voiculescu.

Interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de vicepremierul USR PLUS, Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *