Skip to content
Politică

Kelemen Hunor, despre principalele sale preocupări dacă ajunge președinte și dacă va desemna un nou premier

În cadrul unui interviu acordat Agerpres, candidatul UDMR la Președinția României, Kelemen Hunor întrebat de principalele sale obiective în cazul în care ajunge Președinte, a transmis că educația, sănătatea, cultura, solidaritatea socială și infrastructura vor fi printre cele mai importante preocupări ale sale.

„Educația, sănătatea, cultura, solidaritatea socială și infrastructura vor fi printre cele mai importante preocupări ale mele. Consider că aceste domenii merită mai multă atenție din partea președintelui decât cea care li s-a acordat până acum. Ar fi de dorit un acord politic pe termen lung în aceste domenii, pentru ca strategia să fie coerentă și să nu se schimbe de la un prim-ministru sau președinte la altul. În al doilea rând, îmi doresc o Românie în care echitatea socială este prioritară, fiindcă oamenii se așteaptă ca truda lor zilnică să fie onorată cu o leafă pe măsura muncii lor. Vedem atâtea exemple negative: sume uriașe câștigate fără efort, iar munca de o viață remunerată cu un salariu sau o pensie de nimic. Trebuie să restabilim echilibrul în acest sens și să redăm adevărata valoare muncii. Totodată, le doresc comunităților din diferite regiuni ale țării să trăiască potrivit principiilor și necesităților stabilite de fiecare în parte. Eu aș reprezenta aceste interese la nivel central și aș avea grijă ca ele să fie tratate cu respect”, a transmis Kelemen Hunor.

Hunor a mai fost întrebat și despre ce ar face dacă ar câștiga alegerile în ceea ce privește primul- ministru, dacă va urmări desemnarea unui nou premier.

În acest context, prezidențiabilul Kelemen Hunor a afirmat faptul că „această confuzie cum că președintele țării poate să procedeze cum vor mușchii lui în cazul desemnării premierului trebuie să înceteze”.

„Confuzia cum că președintele țării poate să procedeze cum vor mușchii lui în cazul desemnării premierului trebuie să înceteze, fiindcă nici măcar atribuțiile constituționale actuale nu-i acordă acest drept. În noua Constituție va trebui să accentuăm mai clar separarea puterilor în stat și să restrângem atribuțiile președintelui”, a declarat Kelemen Hunor.

2 comentarii la “Kelemen Hunor, despre principalele sale preocupări dacă ajunge președinte și dacă va desemna un nou premier

  1. Jos cu bozgorii, jos cu nemtii!Romani fiti solidari! Ce cauta strainii sa ne conduca pe noi? Nu avem deja o istorie in care am fost subjugat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *