Skip to content
Politică

Kelemen Hunor, despre scandalul datelor publicate de MS: Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat şi ce date ai pus pe site sau ai publicat

maszol.ro
" "

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că „nu există niciun scandal” la nivelul Guvernului în urma publicării de către Ministerul Sănătăţii a unor date privind vaccinarea personalului din MAI şi din alte structuri.

Nu s-a supărat nimeni. Într-o coaliţie apar astfel de chestiuni, mai ales la început, este clar că transparenţa este necesară, aici nu se poate pune sub semnul întrebării, am susţinut, vom susţine o transparenţă în ceea ce priveşte deciziile, pregătirea deciziilor şi e o situaţie, mai ales în pandemie: dacă vrem să existe încredere în autorităţi din partea cetăţenilor, atunci transparenţa trebuie să fie, dacă se poate maximă, pe de o parte.

" "
" "

Pe de altă parte, când tu, un ministru, ministrul Sănătăţii de data aceasta, publici nişte date, trebuie să vorbeşti cu premierul, că aşa e corect. Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat şi ce date ai pus pe site sau ai publicat. După aceea, există o altă discuţie aici, eu nu vreau să intervin, de la ce instituţii vin aceste date, dacă au fost verificate, sunt convins că ministrul Sănătăţii poate şi va da toate datele şi toate informaţiile necesare.

Pe de o parte, da pentru transparenţă, şi asta am susţinut şi anul trecut, de la începutul pandemiei, chiar pe localităţi, pe judeţe, tot ce înseamnă de la teste până la cazuri zilnice, şi de data aceasta vaccinarea trebuie să fie cât de mult se poate transparent. De partea cealaltă, comunicarea trebuie să fie extrem de bună, corectă, între primul ministru şi miniştrii de linie”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24.

Vicepremierul a susţinut că „nu e un scandal” la nivelul Guvernului în urma publicării datelor referitoare la vaccinarea anumitor categorii socio-profesionale de către Ministerul Sănătăţii. „Nu e niciun scandal. Scandal nu ştiu unde.. poate e în presă, eu nu mă uit la presă. În cabinet, între noi, nu există niciun scandal. Ceea ce era de spus s-a spus, au fost publicate acele liste şi toată lumea este de acord că trebuie să existe transparenţă în limitele legale. (…) Nu există niciun conflict, deci haideţi să ne liniştim. Au fost nişte discuţii, se întâmplă în orice coaliţie, la orice loc de muncă, asta nu înseamnă că este un conflict”, a adăugat Kelemen.

Kelemen Hunor susţine că românii sunt „extrem de relaxaţi”, în condiţiile în care se apropie cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, care deja a început să îşi facă simţită prezenţa prin creşterea numărului zilnic de cazuri nou confirmate.

Vrem, nu vrem, şi la noi vine valul trei. Uitaţi-vă ce se întâmplă la vest de noi, în Slovacia, în Ungaria, în Cehia, ce se întâmplă în nord, în Finlanda, în aceste zile. Se fac restricţii, se fac carantinări foarte dure. În România, în acest moment, noi suntem extrem de relaxaţi. Eu sunt pentru o abordare flexibilă, nu putem închide ţara, nu putem închide şcolile, dar ar trebui să înţelegem că în acest moment există – vrem sau nu vrem, nu depinde de noi – un val al pandemiei care vine spre noi. A ajuns la noi, vedeţi cazurile zilnice cum cresc. Şi în aceste condiţii, noi încă suntem destul de relaxaţi faţă de alţii”, a declarat Kelemen.

Viceprim-ministrul a adăugat că, din punctul său de vedere, „nu s-a întâmplat o mare tragedie” prin faptul că restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii au fost extinse cu o oră, în intervalul orar 22,00 – 5,00, şi speră ca, prin măsurile adoptate, cel de-al treilea val al pandemiei să poată fi controlat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *