Skip to content
Politică

Kelemen Hunor dezvăluie ce neînțelegeri au apărut deja în alianța PSD-PNL-UDMR

Inquam Photos/Raul Stef

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvăluit miercuri seara, cu privire la negocierile dintre cele trei partide cu privire la formarea unei alianțe guvernamentale, că discuţiile s-au blocat într-un punct sensibil.

Ne-am blocat la discuția de premier. PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier. PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier. S-a pus problema să fie rotație în trei – se poate și această variantă.

În acest moment discutăm de alternative: se poate și premier independent. (…) Nu contează (câte luni ar guverma UDMR, n.r.). Știți cum e? Dacă începe UDMR, ceilalți sunt salvați, că după aceea poate să vină și PSD-ul și PNL-ul.

Ei au problema cu cine începe. Noi am creionat niște alternative, inclusiv premier independent. Nu știu cine ar putea să fie premier independent, depinde de persoană, de personalitatea omului. Se poate lucra și cu un premier independent, dar va fi foarte greu, pentru că trebuie să coordoneze o coaliție, cu oameni puternici, cu un program de guvernare de cei din coaliție.

El primește în brațe un program de guvernare, nu știu cine ar fi acea personalitate care acceptă o astfel de personalitate. Repet: au fost creionate câteva alternative. Trebuie să mergem la Iohannis, pentru că președintele desemnează premierul, nu coaliția, și trebuie o discuție și cu el în momentul în care avem toate celelalte aspecte puse pe masă: programul de guvernare, structura și acordul de coaliți„, a spus Kelemen Hunor, la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *