Kelemen Hunor: Domnul Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi a venit cu Mînzatu

Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Roxana Mînzatu este o specialistă foarte bună, nu are experienţă politică, însă faptul că a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene este un câştig, a afirmat marţi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Doamna Roxana Mînzatu este o specialistă foarte bună. Am o părere foarte bună, ca şi tehnocrat. Nu are experienţă politică, dar aşa s-a nimerit – domnul Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu numele lui Negrescu şi s-a întors cu Roxana Mînzatu. Nu ştiu dacă e bine sau e rău. Victor Negrescu avea o experienţă politică necesară să fie vicepreşedinte al Comisiei. Din punct de vedere politic e ok. E un câştig”, a declarat liderul UDMR, într-o emisiune la Euronews.

El a adăugat că, din punct de vedere al conţinutului, portofoliul nu este „o mare realizare” şi, pe de altă parte, Comisia Europeană arată „hipercentralizată”.

„Din punct de vedere al conţinutului portofoliului primit de doamna Mînzatu nu e o mare realizare, fiindcă nu sunt chestiuni care ţin de competenţa Uniunii Europene, mai puţin programul Erasmus şi câteva chestiuni legate de piaţa muncii, dar educaţia este în competenţa statelor naţionale, membrilor Uniunii Europene, piaţa muncii şi aşa mai departe. La fel, acolo nu poţi să faci mare lucru. Depinde cum va folosi doamna Mînzatu acest rol şi această funcţie de vicepreşedinte al Comisiei, dar din acest punct de vedere este un câştig pe de o parte. Pe de altă parte, dacă vă uitaţi la componenţa Comisiei şi cum se întâmplă atâtea portofolii şi responsabilităţile, vom avea o Comisie care este hipercentralizată. Şi acest mandat al doamnei von der Leyen va fi un mandat hiper super centralizat spre preşedinte, ceea ce nu ştiu dacă e bine. Vom vedea”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, există „mai puţină viziune în această împărţire şi viziunea în ceea ce priveşte viitorul şi problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană”, context în care consideră că „pentru România ar fi fost foarte bine un portofoliu legat de Schengen sau de vecinătate sau un portofoliu pe Interne”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: