Skip to content
Politică

Kelemen Hunor, după negocierile cu PNL și PSD: Sper că pe 18 noiembrie vom avea un Guvern votat în Parlament

Inquam Photos / George Călin

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat marți, după discuțiile cu PNL și PSD pentru formarea unui nou Guvern, că speră că pe 18 noiembrie vom avea un Guvern votat în Parlament. „Ne apucăm de discutat fiecare capitol”, anunță Kelemen Hunor.

„Noi credem că în 17-18 noiembrie se poate da un vot, audieri în comisii, şi în 18 vot în Parlament”, a declarat, marţi, Kelemen Hunor, la finalul discuţiilor de la Parlament.

Acesta a precizat că liderii PNL, PSD şi UDMR au stabilit echipele de negociere pentru fiecare capitol al Programului de guvernare, dar şi cine va discuta despre acordul politic în baza căruia se va guverna.

„O echipă pentru a discuta cadrul de funcţionare, acordul politic şi ne apucăm de discutat fiecare capitol. Eu sper că pe 18 vom avea Guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani”, a mai afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a explicat și că nu s-a discutat cine va da premierul: ”Rămâne în discuţie”.

„Când reuşim să ne înţelegem pe program şi pe acordul politic se poate ajunge şi la funcţia de prim-ministru. Am început discuţiile pe ministere, sunt convins că vom găsi o soluţie care va include atât principiile legate de cifre, de matematică, cât şi principiul politic”, a adăugat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *