Skip to content
Politică

Kelemen Hunor: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude

" "

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, vineri seară, la Târgu Mureş, că e dificil să se vorbească de relaţii de încredere între majoritate şi minoritate, cât timp sintagma de „stat naţional” din articolul 1 al Constituţiei exclude minoritatea maghiară.

România, în sens etnic, nu poate fi stat naţional. E dificil să vorbim de relaţii de încredere între societatea majoritară şi minoritatea maghiară, cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude„, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

" "
" "

El a adăugat că, de fapt, minorităţile, printre care şi cea maghiară, ar trebui să fie recunoscute ca elemente constitutive ale ţării, pentru că „realitatea este că în România trăiesc mai multe minorităţi”, conform b1.ro.

El a adăugat că acest „capital de încredere” este foarte important şi că, într-o Românie puternică, trebuie rezolvată, pe termen mediu şi lung, şi această situaţie a minoritarilor.

" "

1 comentariu la “Kelemen Hunor: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude

  1. Daca vreti drepturi duceti-va in Ungaria! Aici e Romania, unde suntem romani, unde daca vreti sa traiti va trebui sa ne invatati limba, sa ne respectati traditiile… V-ati batut destul joc de romanii nostrii de la Sf. Gheorghe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *