Kelemen Hunor: Este un semn de avertizare pentru toată lumea cum violenţa verbală se transformă în violenţă fizică

Facebook - Kelemen Hunor
Sursa foto: Kelemen Hunor

Liderul UDMR Kelemen Hunor condamnă cu fermitate tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac Robert Fico – care a fost ţinta unei tentative de asasinat – considerând că este un semn de avertizare pentru toată lumea cum violenţa verbală se transformă în violenţă fizică dacă nu este oprită la timp.

”Condamn cu fermitate tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac Robert Fico şi îi doresc însănătoşire grabnică. Este un semn de avertizare pentru toată lumea cum violenţa verbală se transformă în violenţă fizică dacă nu este oprită la timp”, a scris pe Facebook liderul UDMR.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri într-o tentativă de asasinat „motivată politic”, la ieşirea de la o şedinţă de guvern, miercuri, în oraşul Handlova, din centrul ţării.

Suspectul înarmat – un bărbat de 71 de ani –  l-a împuşcat pe Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, de cinci ori, lăsându-l pe prim-ministru în stare critică, supus unei intervenţii chirurgicale de câteva ore. Presupusul atacator a fost arestat la locul atacului. Potrivit presei locale, el s-ar numi Juraj Cintula, un autor slovac în vârstă de 71 de ani din oraşul Levice, cu opinii politice de stânga, care a declarat că nu este de acord cu politica Guvernului.

Vicepremierul Slovaciei Tomas Taraba a declarat miercuri seară pentru BBC că este convins că premierul Robert Fico „va supravieţui” şi că acesta nu se mai află într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol.

„A fost grav rănit – un glonţ a fost tras în stomac şi al doilea i-a lovit articulaţia – imediat a fost transportat la spital şi apoi a intrat în operaţie”, a detaliat Taraba.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL