Skip to content
Europa

Kelemen Hunor face lobby la ambasadorul Germaniei la Bucureşti pentru primirea României în Schengen şi încetarea MCV

Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, cu care a discutat despre aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. ”România a îndeplinit toate condiţiile”, afirmă vicepremierul, precizând că nu este moral să se amâne aderarea la Schengen.

Vineri m-am întâlnit cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, dr. Peer Gebauer. În primul rând i-am cerut să sprijine aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). România a îndeplinit toate condiţiile, prin urmare, din punct de vedere economic, este o pierdere uriaşă, dar nici din punct de vedere moral nu se justifică amânarea aderării”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Vicepremierul afirmă că a discutat şi despre drepturile minorităţilor. ”I-am spus domnului ambasador că marea coaliţie s-a angajat să pună în practică reformele incluse în programul de guvernare, inclusiv protejarea minorităţilor naţionale, deci şi a drepturilor comunităţii maghiare – toate sunt parte a programului de guvernare”, a mai scris Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *