Skip to content
Politică

Kelemen Hunor iese la rampă în scandalul Dragnea-Grindeanu

presalocala.com

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit, luni, în Parlament, despre cum vor vota parlamentarii maghiari făcând referire la dreptul majorității să-și poată schimba Guvernul.

Astfel, chestionat despre votul la moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Grindeanu, Hunor a spus că „fiecare parlamentar votează după propria conștiințăÎn ceea ce privește moțiunea de cenzură, noi vom anunța în timp util, dar v-am spus un principiu de la bun început: principiul majorității. Principiul majorității este un principiu democratic. Cei care au obținut majoritatea, dacă vor să schimbe Guvernul, trebuie să aibă această posibilitate”, informează postul de televiziune Digi 24.

Mai mult, șeful UDMR a adăugat: „Moțiunea de cenzură este instrumentul oricărui Parlament de a controla, de a da jos Guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votați și dețin majoritatea trebuie să aibă și posibilitatea și dreptul de a schimba inclusiv premierul, dacă doresc. Ei au dreptul să facă acest lucru. Ar fi fost bine să o fi făcut fără acest scandal, fără acest circ, dar rolul și până la urmă principiul trebuie să funcționeze indiferent cine asigură majoritatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *