Skip to content
Politică

Kelemen Hunor îi critică pe tehnocraţi: O moţiune nu ar fi o tragedie!

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, într-o conferință de presă, a precizat că nu a avut niciun dialog cu Liviu Dragnea despre susținerea unei eventuale moțiuni de cenzură și dă de înțeles că partidul său ar putea susține demiterea Guvernului, informează B1.ro

“Ceea ce am spus eu a fost un pic scos din context. Eu nu am spus că noi am fi disponibili să votăm o moţiune de cenzură. Eu am spus în felul următor: avem nemulţumirile noastre, care din păcate cresc în fiecare săptămână şi am spus că o moţiune de cenzură nu ar fi o tragedie pentru România în acest moment pentru că ar fi un guvern interimar, cu atribuţii limitate şi nu ne gândim, eu nu m-am gândit la o altă formulă de guvernare până la alegeri. S-a mai întâmplat să fie un Guvern interimar o perioadă scurtă în 2009 şi lucrurile au mers aşa cum merg de obicei. De aici şi până la a spune că suntem gata să votăm o moţiune de cenzură este o cale lungă, extrem de lungă”, a spus liderul UDMR.

Mai mult, acesta a precizat că în ceea ce privește nemulțumirile față de Guvern, acestea sunt în număr de cinci.

„Nemulţumirile noastre sunt legate de cel puţin patru aspecte, poate cinci. În primul rând, de agricultură. Foarte, foarte mulţi oameni ne-au căutat în această perioadă, în iulie, în august, dar şi înainte şi spun că nu au primit subvenţiile, nu au primit acele alocaţii care trebuie să vină de la Guvern. Sunt bani europeni în mare parte. Este şi motivul pentru care am votat moţiunea simplă împotriva ministrului agriculturii. Nu s-a plătit nimic, asta este o problemă uriaşă şi marea majoritate a alegătorilor noştri trăiesc în mediul rural şi trăiesc şi din agricultură sau doar din agricultură. E greu de explicat cum nu se poate plăti nici în august acele alocaţii care sunt absolut necesare.

Un alt aspect care m-a nemulţumit şi ne nemulţumeşte în continuare este legat de două chestiuni. În comisia zonală pentru monumente istorice au scos doi specialişti din Cluj, un arhitect care este specialist în monumente istorice şi un arheolog tânăr, poate unul dintre cei mai activi şi mai de succes arheologi din zonă, fără nicio explicaţie”, a adăugat acesta.

Totodată, în ceea ce privește relația sa cu premierul Dacian Cioloș, acesta a spus că lucrurile dintre ei se bazează pe corectitudine și colegialitate.

„Relaţia mea cu premierul Cioloş este una corectă şi de colegialitate. Cu Guvernul noi nu avem o relaţie. Cu ceilalţi miniştri foarte, foarte rar avem… În afară de doamna Şuteu cu care am vorbit la telefon 30 de secunde săptămâna trecută, nu am vorbit cu niciun ministru. Deci nu pot să spun că avem o relaţie sau nu avem o relaţie mai bună sau mai puţin bună”, a mai spus Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *