Skip to content
Politică

Kelemen Hunor: Încă nu a fost luată decizia de a elimina gratuitatea la călătoriile cu trenul pentru studenți

Inquam Photos/Octav Ganea

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că decizia de eliminare a gratuității pe tren pentru studenți nu a fost încă luată și că discuțiile continuă la ministerele de resort.

Nu am încălcat o promisiune. În continuare, există o discuție la nivelul Ministerului Transporturilor și la Educație. Ordonanța de Urgență nu a fost adoptată ieri, a fost în prima lectură și mai este loc de discuții, în continuare”, a spus el la RFI, potrivit Mediafax.

Sper că vom putea susține călătoriile pentru studenți și vom găsi banii, pentru că aici nu am văzut că ar fi vorba despre sume uriașe, pentru a asigura studenților să meargă de la domiciliul lor până la facultate, până la destinație și înapoi, în așa fel încât să nu îngrădim în nici un fel transportul. Deci a fost o primă lectură, la ministerele de resort se continuă discuția”, a precizat vicepremierul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri o reducere de 50% la transportul feroviar pentru studenți și a spus că nu vede aici „un capăt de țară”, în contextul în care aproape nicio țară nu oferă gratuitate. Declarația a venit după ce președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că studenţii vor avea călătorii gratuite între localităţile de domiciliu şi cele în care învață.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *