Skip to content
Politică

Kelemen Hunor: „Liderii coaliției vor lua o decizie cel mai probabil vineri privind legea offshore”

Inquam Photos / George Călin

Vicepremierul Kelemen Hunor a oferit marți seara detalii despre legea offshore, în emisiunea moderată de Tudor Mușat. Acesta a spus că o decizie în coaliție va fi luată cel mai probabil vineri, urmând ca proiectul de lege să ajungă în Parlament.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a indicat anul 2026 ca fiind realist pentru offshore, pentru că după adoptarea legislației va fi nevoie de atragerea investitorilor.

„Până în 2026, noi mai trebuie să rezolvăm o grămadă de probleme de infrastructură, trebuie să rezolvăm consumul intern, dacă vrem într-adevăr să avem şi produse cu valoare adăugată, industria petrochimică. Trebuie gândit ce investitori vom mai atrage în această perioadă, de până în 2025 – 2026, fiindcă această cantitate, dacă nu ai unde să foloseşti în interiorul României, sigur că vinzi pe bursă. Vorbim de Azomureş, de alte locaţii.

Deci, din acest punct de vedere, dacă noi am adoptat proiectul de lege şi vom face în această sesiune parlamentară, atunci urmează un alt pas – să găsim investitori, fiindcă ai o petrochimie, ai o fabrică de îngrăşăminte, care sunt energofage şi gazele sunt de bază. Atunci, sigur că produci altceva, ai produse cu care mergi la export, mergi pe piaţa internă şi investiţia poate fi amortizată mult mai repede. Doar pe consumul casnic nu merge, trebuie să o spunem foarte clar. Plus că până în 2026 trebuie să extindem şi reţeaua de gaze”, a explicat vicepremierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *