Skip to content
Politică

Kelemen Hunor, lovitură fatală pentru Dragnea: Aşa ceva nu se poate acum!

Inquam Photos / George Călin
" "

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că orice discuție pe tema amnistiei și grațierii ar trebui închisă deoarece acesta nu este momentul oportun.

”Graţierea intră în politica penală a fiecărui stat, fiecare decide cum dă, cum nu dă. Se stabileşte care sunt infracţiunile unde se poate da şi unde nu. (…) Problema nu e amnistia în sine, ci dacă se poate discuta raţional, transparent ajungându-se la o soluţie tolerată de societatea românească. Eu am zis că aşa ceva nu se poate acum. Poate peste un an, peste doi”, a declarat Kelemen Hunor, pentru Adevărul.

" "
" "

El a insistat că nici măcar în Parlament nu ar trebui să aibă loc o discuție pe acest subiect. Abordarea acestei teme pur și simplu nu este oportună la acest moment.

În opinia sa, amnistia și grațierea, în orice formă s-ar implementa ele, nu ar face decât să dezbine și mai mult societatea: ”În acest moment, ura şi dezbinarea în societatea românească sunt atât de mari, încât, cu o astfel de discuţie faci şi mai rău. Ei spun că ”domne, avem o problemă cu protocoalele secrete”. Eu sunt de acord că avem o problemă, chiar una mare (…) Nu sunt de acord în acest moment să mai introducem un subiect care dezbină societatea şi mai rău”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *