Skip to content
Politică

Kelemen Hunor neîncrezător în Opoziţie: Nu există un lider care are capacitatea politică să coaguleze o majoritate

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le dă o lovitură importantă partidelor de opoziţie care doresc să răstoarne guvernarae PSD-ALDE. Acesta a afirmat că nu vede în prezent niciun lider în opoziţie care să poată forma în jurul lui o majoritatea. Voturile UDMR sunt cruciale pentru o moţiune de cenzură şi, apoi, votarea unui nou executiv.

“Pentru acest lucru ai nevoie de o idee, de un program sau de un lider, sau în cel mai bun caz ambele să existe, şi ideea să existe şi un program şi un lider politic. Ideea să îi omorâm pe PSD-işti şi pe cei de la ALDE e o idee generoasă, dar ce se va întâmpla a doua zi? Ok, ai făcut, ai rezolvat, în a doua zi ce urmează? Eu nu văd ideea în jurul căreia se poate forma o majoritate şi nu văd un lider. Nu există un lider în acest moment în zona Opoziţiei care are capacitatea politică, are autoritatea necesară, are viziunea necesară, moral stă extrem de puternic ca să coaguleze o majoritate. Eu nu văd un lider”, a declarat Kelemen Hunor, duminică, la Satu Mare.

Acesta i-a luat şi pe fiecare lider al partidelor de opoziţie în parte şi a explica de ce aceştia nu ar avea calităţi să preia conducerea opoziţiei.

“Traian Băsescu – haideţi să fim totuşi oameni serioşi, după 10 ani cine mai vrea cu Băsescu? Pe lângă Iliescu e al doilea care a făcut cele mai multe dezastre în această ţară. N-o să ne întoarcem la Băsescu, bănuiesc eu. Ludovic Orban – mă îndoiesc că ar fi liderul în jurul căruia se poate forma o majoritate. Dan Barna sau Dacian Cioloş – nu cred. Victor Ponta – nu mi se pare. Deci avem o problemă. Eu spun că acest guvern poate fi înlocuit oricând când există o majoritate şi când această majoritate are capacitatea să dea un nou guvern, ceva coerent măcar pentru o perioadă scurtă, până în 2020”, a subliniat Kelemen Hunor.

Cu toate acestea, liderul UDMR A sublinat că formarea unei noi majorităţi în perioada dintre alegeri este legală şi constituţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *