Skip to content
Politică

Kelemen Hunor: Nimeni nu vrea să vândă Ardealul, să rupă Transilvania

Inquam Photos/Raul Stef
" "

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu a uitat atacul lui Klaus Iohannis, cel care a acuzat UDMR că vrea să fugă cu Ardealul în spate. Kelemen Hunor arată că a discutat cu președintele și acum dorește să se uite spre viitor, chiar dacă trecutul nu se uită.

Nimeni nu vrea să vândă Ardealul, să rupă Transilvania. I-am rugat pe competitorii politici: Găsiți alte subiecte, nu ne mai băgați în lupta voastră internă”. Anul trecut s-a repetat istoria și vreau să cred că nu se va mai repeta, cel puțin nu la acest nivel.

" "
" "

Nu merită niciun om să fie speriat cu astfel de chestiuni. Nu a existat nicio alianță ocultă cu nimeni, asta știa și președintele Iohannis, noi ne-am întors spre viitor, dar asta nu înseamnă că trecutul se uită. Am avut o dilemă anul trecut: dacă intervenția Președintelui Iohannis făcea parte din lupta politică PNL – PSD sau dacă era o schimbare de paradigmă. Azi pot să spun că a fost parte a luptei politice și nu mai mult”, a spus Kelemen Hunor la Prima TV.

Liderul UDMR a adăugat că este stabilă, atât coaliţia de guvernare, cât şi Guvernul însuşi. ”Avem o coaliţie stabilă, un guvern stabil, cu un proiect politic votat în Parlament. Dacă facem treabă sincer, coerent, corect şi explicăm deciziile grele, nu are cum să nu fie ok pentru toţi”, a mai precizat vicepremierul.

Întrebat dacă în acest mandat se va pune problema unei moţiuni de cenzură, ce se va întâmpla, Kelemen Hunor a declarat că planurile sunt pe patru ani. ”Cât suntem în coaliţie nu se pune problema să votăm o moţiune de cenzură. Noi ne-am pregătit, am făcut planurile pentru patru ani de zile”, a declarat liderul UDMR.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *