Skip to content
Politică

Kelemen Hunor prevesteşte schimbări în interiorul coaliţiei de guvernare, dar spune că opoziţiei îi lipseşte un lider

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor consideră că majoritatea în Parlament se poate schimba, singura condiţie fiind ca opoziţia să vină cu un lider. El apreciază însă că după 26 mai lucrurile se pot schimba în cadrul coaliţiei din cauza tensiunilor existente.

Pentru schimbarea majorității parlamentare există două posibilități: la alegeri, cineva câștigă majoritatea o coaliție sau un partid au majoritate și cu asta basta. A doua posibilitate, între două alegeri sunt niște reașezări în Parlament. În acest moment, pentru a merge către o altă majoritate ar trebui să ai o idee și în jurul acesteia se poate crea o majoritate sau un lider, dar nu văd nici liderul. Asta nu înseamnă că după 26 nu se poate întâmpla ceva în coaliție, pentru că nu știu care este atmofera acolo, dacă sunt tensiuni”, a declarat Kelemen Hunor, la Adevărul Live.

Kelemen Hunor a precizat că nu are niciun fel de relaţie cu liderul PNL, Ludovic Orban.

Nu este nicio relație! Despre lucruri inexistente nu putem vorbi. Dacă este să avem o abordare extrem de onestă, dacă nu există ceva, nu poți discuta. Inexistența unei relații deschide calea ca pe viitor o relație să fie ori bună, ori proastă. Momentan nu discutăm despre lucruri inexistente”, a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a făcut o analiză şi în ceea ce priveşte mişcările care vor avea loc în partidul lui Victor Ponta: „Eu îmi permit, din poziția în care se află UDMR să fac o analiză și lucrurile așa arată: Ponta nu va vota niciodată împotriva PSD, el are de încheiat o socoteală cu Dragnea, dar el nu va risca să nu aibă unde să se întoarcă la o adică, la un moment dat. Este un om târnăr, un om orgolios, extrem de orgolios. Cine face pariuri în sume mari că Ponta va vota împotriva PSD, eu cred că va pierde”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *