Skip to content
Politică

Kelemen Hunor prezintă proiectul de autonomie

Președintele UDMR  a prezentat astăzi, 18 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă proiectul de autonomie maghiară.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, că proiectul de autonomie a ‘Ținutului secuiesc’, care va fi lansat în cursul acestei zile la Cluj, ‘nu pune sub semnul întrebării statalitatea și apartenența acestei regiuni de statul român’.

Este un proiect european, un proiect extrem de detaliat și în același timp nu pune în niciun articol sub semnul întrebării statalitatea și apartenența acestei regiuni la statul român, fiindcă foarte multe acuzații se duc în această direcție. Sunt manipulări, sunt încercări de distorsionare a ceea ce gândim noi și sunt convins că cei care vor citi acest proiect își vor da seama că nu este altceva decât doleanța comunității maghiare de a asigura un cadru instituțional pentru păstrarea identității naționale’, a declarat Kelemen Hunor.

El a menționat că proiectul diferă de cel apărut neoficial în presă, suferind câteva modificări. ‘Nu sunt modificări substanțiale, dar sunt nuanțe importante’, a mai spus președintele UDMR

1 comentariu la “Kelemen Hunor prezintă proiectul de autonomie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *