Skip to content
Politică

Kelemen Hunor refuză renegocierea portofoliilor din Guvern: Despre ce se zboară, eu nu discut

Inquam Photos/George Calin

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat marţi că nu ar fi de acord cu o eventuală renegociere a ministerelor din Guvern, menţionând că în coaliţie nimeni nu a discutat despre o retragere.

Întrebat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, dacă UDMR ar fi dispus să renegocieze portofoliile din Guvern după congresele din toamnă ale partidelor coaliţiei, aşa cum se discută în PNL, Kelemen Hunor a spus: „Nu e treaba mea ce doresc cei de la PNL. E o coaliţie, funcţionează, nu s-a discutat în coaliţie, nu s-a deschis acest subiect, ce se discută în partid, la PNL, la USR nu mă priveşte„.

El a respins şi posibilitatea ca UDMR să cedeze Ministerul Dezvoltării în schimbul preşedinţiei Camerei Deputaţilor. „Nu, nici vorbă despre aşa ceva. Despre ce se zboară, eu nu discut„, a adăugat vicepremierul, citat de Agerpres.

Kelemen Hunor a mai spus că nu s-a discutat despre o eventuală retragere a vreunui partid din coaliţie. „Nu a fost nicio discuţie în coaliţie. Nimeni nu a cerut aşa ceva. Eu chiar cu asta am început astăzi discuţia cu colegii mei: dacă declaraţiile ministrului Justiţiei reprezintă şi punctul de vedere al USR PLUS. Am primit răspuns că nu, nimeni nu a cerut aşa ceva. Am închis subiectul. Punct„, a explicat liderul UDMR.

El s-a referit la execuţia bugetară, menţionând că acest subiect va fi discutat cu premierul. „Vom discuta în coaliţie, când va veni premierul cu o analiză pentru fiecare minister şi la modul general până atunci nu voi veni cu niciun comentariu„, a arătat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă sunt ministere care nu au cheltuit toţi banii din buget, Kelemen Hunor a spus: „Nimeni nu a cheltuit toţi banii. Eu ştiu execuţia bugetară, că astăzi am discutat cu ministrul Cseke, este peste 70%, la domnul Tanczos probabil este la fel„.

Rectificarea se face în Guvern, execuţia bugetară şi analiza se fac în Guvern, Guvernul este un guvern de coaliţie. După ce premierul a terminat şi va termina această analiză, sigur că va exista o discuţie şi cu mine şi domnul vicepremier Dan Barna. Acest lucru l-am stabilit mai demult, nu este o chestiune de prevăzut sau de neprevăzut în protocolul de colaborare, că este o chestiune foarte clară: acest material va intra în şedinţa de guvern. Înainte de şedinţa de guvern, tot timpul avem discuţie în 3, în 4, în funcţie de necesităţi„, a adăugat vicepremierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *