Skip to content
Politică

Kelemen Hunor sfidează PPE? Replică pentru popularii europeni după mesajul lui Daul

Liderul UDMR Kelemen Hunor a răspuns PPE, după ce președintele popularilor europeni Joseph Daul a ținut să reamintească partidelor care fac parte din PPE că au obligația de a îl susține pe Klaus Iohannis în turul II.

Hunor a declarat că varianta propusă de Ponta pentru prelurea funcției de premier- Tăriceanu- este una convenabilă, lăsând de înțeles că dacă propunerea va rămâne aceeași, UDMR ar putea să susțină candidatul PSD-UNP-PC în turul II.

„PPE ne-a susținut când am intrat la guvernare. Ne va susține indiferent ce decizie luăm, suntem membri vechi și loiali, ne asumăm programul politic al PPE, deciziile le luăm acasă la noi și spun foarte clar:  vom avea, indiferent ce decizie luăm, susținerea PPE”, a spus Hunor.

„Domnul Iohannis a declarat că nu negociază cu nimeni. Eu nu am cum să nu respect aceasta declarație. Am înțeles mesajul”, a mai afirmat Hunor.

Preşedinte PPE, Joseph Daul, îndeamnă partidele din România care sunt membre ale formaţiunii populare europene, adică PDL, PNL, PMP, UDMR și PNȚCD, să îl susţină în turul 2 al prezidenţialelor pe Klaus Iohannis.

“În primul rând, vreau să felicit toate partidele româneşti de centru-dreapta pentru rezultatul obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale, care au avut loc ieri. Ca urmare a celor întâmplate, îndemn toate partidele din România, membre PPE să-l susţină pe Klaus Iohannis pentru a câştiga alegerile de pe 16 noiembrie. Rezultatul obţinut ieri arată că Klaus Iohannis este un candidat foarte puternic şi competitiv, cu o bază solidă care-l va conduce spre succes la alegerile de peste două săptămâni. Îl felicit încă o dată şi îl asigur de tot sprijinul meu încă de pe acum”, afirmă Daul, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *