Kelemen Hunor şi Peter Szijjarto merg la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Oradea

Sursa foto : twitter

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, vor participa vineri la manifestările pregătite de UDMR Bihor la Oradea pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată anual pe 15 martie.

„Domnul preşedinte Kelemen Hunor şi domnul ministru Szijjarto Peter vor fi vineri la Oradea. De asemenea aşteptăm şi prezenţa şefului cancelariei primului ministru, Alexandru Mihai Ghigiu”, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabo Odon.

Comunitatea maghiară din Oradea serbează în fiecare an, la 15 martie, începutul Revoluţiei din 1848-1849. Programul a fost stabilit de filiala judeţeană a partidului împreună cu bisericile tradiţionale, organizaţii de tineret, instituţii culturale şi de învăţământ, se arată într-un comunicat al UDMR Bihor. Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/kelemen-hunor-si-peter-szijjarto-merg-la-manifestarile-organizate-de-ziua-maghiarilor-de-pretutindeni-la-oradea-2722869 Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Potrivit informării semnate de Szabo Odon, manifestările vor începe la ora 11:00, cu o depunere de coroane la Monumentul din Episcopia Bihor, pentru ca de la ora 12:00 să fie depuse coroane şi la mormintele revoluţionarilor din 1848-1849 din turnul Bisericii Reformate Rogerius.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: