Skip to content
Politică

Kelemen Hunor spune că nu ar ezita să se vaccineze cu AstraZeneca

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Vicepremierul Kelemen Hunor preconizează că vaccinarea cu AstraZeneca va continua la nivel european, după decizia de joi a Agenției Europene a Medicamentului.

Decizia fiecărui stat în ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană și în funcție de evoluție și în funcție de evaluările specialiștilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiștii, oamenii de știință la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puține reacții adverse și putem continua, atunci noi am acceptat și trebuie să acceptăm părerea specialiștilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu”,a  declarat Kelemen Hunor la RFI.

" "
" "

Întrebat dacă s-ar vaccina acum cu AstraZeneca, Kelemen Hunor a răspuns: ”Fără nicio problemă. Foarte mulți colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră ușoară o zi și cam atât, deci nu au fost reacții adverse. Și la Pfizer, eu am avut o reacție foarte ușoară, de 37,7-38 de grade o zi și cam asta a fost reacția. Deci în orice moment m-aș vaccina și cu AstraZeneca și cu Pfizer și cu Moderna și cu Johnson&Johnson”.

Liderul UDMR e convins că ”după evaluarea Agenției Europene, lucrurile vor continua, este vorba despre un vaccin de nouă generație și dacă facem un calcul câte doze au fost administrate și câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine”.

Agenția Europene a Medicamentului este așteptată să ia o decizie, după ce mai multe state UE au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacții adverse severe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *