Skip to content
Politică

Kelemen reacționează: PSD și ALDE au recunoscut că au greșit!

presalocala.com

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține, într-un comunicat de presă, că decizia de anulare a ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal arată că partidele de la guvernare recunosc că au greșit.

Liderul UDMR spune însă că decizia anunțată de premierul Grindeanu remediază doar o eroare, în timp ce problema de fond rămâne.

„Prin decizia din această seară, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul că au greșit când au decis modificarea prin OUG a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Aceasta este decizia corectă: o țară nu poate fi condusă prin ordonanțe de urgență. Însă decizia de azi remediază doar o eroare a guvernului, problema de fond însă rămâne: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituționale. Noi vrem un stat de drept și legi clare, corecte. Însă pentru aceasta avem nevoie de modificarea – prin dezbatere parlamentară – a Codului Penal” , a declarat președintele UDMR sâmbătă, 4 februarie, ca reacție la declarația premierului privind abrogarea OUG 13/2017”, se arată în comunicatul UDMR, remis redacției PSnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *