Skip to content
Politică

Kelemen: Sper că Guvernul va veni cu un proiect de lege privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților

Soarta Secției Speciale de anchetare a magistraților trebuie decisă printr-un proiect de lege, nu prin OUG sau asumare de răspundere, a declarat la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Sper că va veni Guvernul cu un proiect de lege și atunci o dezbatere parlamentară va clarifica ce se va întâmpla cu această secție. În primul rând, dacă eu ar trebui să iau o decizie, atunci aș fi umblat la atribuțiile Secției Speciale, nu la desființare. Poate că sunt atribuții mult prea generoase și nu pot să neg necesitatea unei secții care, separat de toate celelalte Parchete, dar în coordonarea și în structura Parchetului General, anchetează magistrații, dacă este cazul”, a spus el.

Cabinetul Orban a discutat vineri seară un memorandum prezentat de ministrul Justiției, care propune ca soluție desființarea secției criticate de organismele europene și de o bună parte a magistraților, informează hotnews.ro.

" "

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *