Skip to content
Politică

Kelemen spune că UDMR îşi va stabili candidatul la alegerile prezidenţiale în 28 august şi că nu este obligatoriu ca el să fie cel care intră în cursă

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la RFI, că UDMR îşi va stabili candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an în 28 august, precizând că nu este obligatoriu ca el să fie cel care va intra în cursa pentru Cotroceni, scrie news.ro.

Kelemen Hunor a anunţat că UDMR va avea candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Aşa cum din 1996 încoace, de fiecare dată am avut candidat la alegerile prezidenţiale, vom avea şi în anul 2019. Atâta pot să vă spun în acest moment, că sigur va exista un candidat din partea noastră. Pe 28 august vom avea o şedinţă şi atunci vom face nominalizarea”, a afirmat Kelemen.

Întrebat dacă îl tentează să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă, liderul UDMR a răspuns: „Cel mai comod este să meargă liderul de partid, e cea mai simplă variantă, hai să spunem aşa, cu cele mai puţine complicaţii în interior, dar după ce de două ori eu am fost, nu mă tentează în sensul că trebuie să fiu eu neapărat. Vom vedea ce spun şi colegii, dar este competiţia deschisă sau posibilitatea să se înscrie oricine doreşte până în 28 august există, nu am stabilit şi nu vom stabili înainte de 28”.

De asemenea, întrebat cum le răspunde celor care acuză UDMR că a devenit o formaţiune mai radicală în discursul public, în ultimii ani, Kelemen Hunor a răspuns: „Discursul nostru este un discurs constant de aproape 30 de ani, discurs care permanent a fost un discurs responsabil şi faţă de comunitatea noastră şi faţă de România. Deci eu nu cred că UDMR-ul are un discurs mai radical. Sigur, când sunt chestiuni care trebuie spuse tranşant, vom spune tranşant. Eu nu sunt de acord că trebuie să mă ascund după degete şi permanent trebuie să formulez mesajele extrem-extrem de diplomatic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *