Skip to content
Sport

Campionul MMA Khabib Nurmagomedov se antrena în copilărie cu un urs (VIDEO)

În Daghestan, luptele sunt a doua religie, după Islam. În micul stat din zona Caucazului este la ordinea zilei ca băieţii să înveţe să lupte în diferite stiluri încă de la fragede vârste. Este şi cazul lui Albert Saritov, rusul naturalizat de România înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a obţinut medalia de bronz la lupte, categoria 97 de kilograme.

Tot de mic a început luptele şi Khabib Nurmagomedov, care în week-end şi-a păstrat titlul mondial la categorie uşoară a UFC, înviingându-l pe irlandezul Conor McGregor. Nurmagomedov a început de mic să se antreneze în judo apoi a trecut la artele marţiale mixte şi sambo, specializându-se în luptele în cuşcă.

Antrenamentele pe care le-a făcut Nurmagomedov de mic includeau şi confruntări cu un urs, dresat special pentru ca micii luptători să deprindă tehnici speciale. Un astfel de antrenament a fost filmat în 1997 şi îl înfăţişează pe viitorul campion luptându-se cu fiara.

În urma meciului de duminică, irlandezul Conor McGregor a fost suspendat o lună, din motive medicale, după meciul cu Khabib Nurmagomedov, câştigat de rus prin ştrangulare în runda a patra.

La sosirea în Daghestan, Nurmagomedov a fost aşteptat de 10.000 de fani pe stadion, unde rusul a prezentat centura de campion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *