Skip to content
Politică

Klaus Iohahnnis: Recomand purtarea măștii tot timpul când ieșim din casă. Se vor putea lua decizii mai rapide la nivel local pentru restricții

Facebook/KlausIohannis
" "

Președintele Klaus Iohannis a făcut, vineri, o vizită la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). La final, președintele a declarat că nu intenționează revenirea la starea de urgență, dar că se va putea ca deciziile de restricții în plan local să fie luate mai rapid. Klaus Iohannis a anunțat că este posibil să fie restricționate nunțile, botezurile și serbările.

„Mi-au prezentat viziunea care s-a format aici si m-am bucurat sa constat ca abordarea noastra este cam la fel. Nu trebuie sa intram in panica, dar sa fim constienti ca ne aflam intr-o situatie publica de sanatate deosebit de grava. Si daca vrem sa avem o viata apropiata de normalitate este absolut obligatoriu sa respectam cateva norme arhicunoscute, purtatul mastii, pastrarea distantei, igiena mainilor, evitarea aglomerarilor si da, acolo unde in anumite localitati incidenta este mai mare, trebuie introduse restrictii specifice.

" "
" "

Despre restrictii am vorbit destul de mult. Am observat ca descentralizarea a fost un lucru bun, dar este nevoie de mai multa clarificare si am convenit cu INSP, cu dl Tataru si cu echipa mea sa se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, eficiente si corelate cu situatia din fiecare localitate.

Eu recomand sa purtati masca tot timpul cand iesiti din casa”, a declarat seful statului.

Principalele declarații:

Am apreciat și munca pe care o fac, și proiectele care sunt în curs – resurse umană, dotare cu aparatura specifică, extindere.

Despre pandemie am discutat destul de mult, am discutat viziunea de aici. Abordarea noastră e cam la fel. Nu trebuie să intrăm în panică, dar să fim conștienți că suntem într-o situație de sănătate publică deosebit de gravă. Dacă vrem să avem o viață apropiată de normal, este absolut obligatoriu să respectăm câteva norme: distanța, mască, igienă, evitarea aglomerărilor.

În localitățile în care epidemia este mai mare trebuie introduse restricții specifice.

Despre restricții am vorbit destul de mult. Descentralizarea deciziei pentru restricții a fost un lucru bun, dar e nevoie de mai multă clarificare. Am convenit să se lucreze la o metodologie care permite luare unor decizii mai rapide, mai eficiente și mai corelate cu situația din fiecare localitate. Astfel vom putea să fim mai eficienți, vom putea lua mai repede măsurile care se impun, vom putea să evităm restricții prea dure.

Vom avea mai multe discuții despre unde și când purtăm masca. Eu recomand, luați-o ca o recomandare, să purtați mască tot timpul când ieșiți din casă, deci în spațiul public indiferent că e în interior sau în exterior.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *