Skip to content
Politică

Klaus Iohannis a convocat o ședință a CSAT la Palatul Cotroceni: Se va discuta bugetul pe 2021

Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru vineri, 19 ianuarie, la ora 13.00. Discuțiile din CSAT se vor axa pe proiectul de buget pe anul 2021.

Ședință CSAT la Palatul Cotroceni pe tema bugetului 

" "
" "

”Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale”, anunță Administrația Prezidențială.

Proiectul de buget pe 2021 ar putea fi adoptat, vineri, de Guvern

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării vine în contextul în care, potrivit unor surse citate de B1 TV, proiectul de buget pe 2021 ar urma să fie adoptat, vineri, de Guvern.

Între timp, însă, pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi se află un proiect de ordonanță de urgență care limita unele sporuri şi facilităţi precum voucherele de vacanţă.

Ministerul Finanțelor a publicat, la începutul acestei săptămâni un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede că valoarea punctului de pensie se menţine anul acesta la 1.442 lei și abia din 2022 să fie majorat cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. De asemenea, sporul pentru angajațiii din prefecturi pentru lucrul în contextul pandemiei nu va mai fi acordat. Același proiect prevede și că studenţii beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum şi pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.

Ludovic Orban: Din punctul meu de vedere, e cel mai bun buget posibil

Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea în urmă cu câteva zile, referindu-se la proiectul de buget pe 2021, că este cel mai bun proiect ce putea fi făcut în actualul context economic.

„Proiectul de lege al bugetului de stat va fi adoptat de Guvern și va fi dezbătut în Parlament. Din punctul meu de vedere, așa cum e ca alocare pe ministere și ordonatorii principali de credite, e cel mai bun buget posibil. 

Trebuie să ne încadrăm într-o țintă de deficit cât mai apropiată de 7%, trebuie să respectăm o nevoie de reducere a deficitului structural, de reducere a cheltuielilor pe termen mediu și lung și, în același timp, să menținem sistemul de taxe și impozite fără să introducem taxe și impozite noi”, a declarat Ludovic Orban.

" "

1 comentariu la “Klaus Iohannis a convocat o ședință a CSAT la Palatul Cotroceni: Se va discuta bugetul pe 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *