Skip to content
Societate

Klaus Iohannis a eliberat din funcţie un membru în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială

presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru eliberarea din funcţia de membru în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială a Irinei Dumitriţa Solomon, ca urmare a demisiei, informează Administraţia Prezidenţială. Ea era reprezentant al societăţii civile în Consiliul director.

Conform site-ului instituţiei, Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) este un organism de interes public înfiinţat de Guvernul României prin Legea nr. 129/1998 care a administrat scheme de grant şi programe cu finanţare internaţională nerambursabilă adresate grupurilor dezavantajate şi comunităţilor sărace şi izolate, şi a participat la implementarea efectivă a unor proiecte de interes naţional, sectorial şi local.

Consiliul director al FRDS are în componenţă 11 membri, potrivit sursei menţionate. De asemenea, structura de personal, reglementările şi modul de funcţionare ale FRDS sunt flexibile, în funcţie de necesităţile proiectelor şi programelor derulate, deciziile strategice şi operaţionale fiind luate rapid, la nivelul Consiliului Director sau al managementului, după caz, elaborându-se proceduri şi manuale de operare pentru fiecare dintre programele gestionate. Personalul este format din specialişti din diverse domenii:

managementul de proiect/program
management financiar
monitorizare şi evaluare
studii şi analize de impact
informare şi comunicare
juridic şi achiziţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *