Skip to content
Politică

Klaus Iohannis a făcut anunțul: Legea dării în plată a fost promulgată!

Președintele Klaus Iohannis a oferit, în cursul zilei de joi, o serie de declarații la Palatul Cotroceni.

Iohannis a anunțat promulgarea legii dării în plată precum și semnarea numirii procurorului general, în persoana lui Augustin Lazăr.

 

„Această lege a ajuns iniţial la mine, cu câteva observaţii: la momentyul respectiv după părerea mea legea nu a fost foarte bine elaborată. Am modificat legea corespunzător şi ne a retrimis legea în formă nouă, am apreciat faptul Parlamentul a ţinut cont de observațiile mele. Consider legea care a ajuns la promulgare este în regulă, în consecinţă am promulgat legea şi va apărea astăzi în Monitorul Oficial”, a declarat Klaus Iohannis referitor la controversata lege a dării în plată.
Legea 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale conţine un punct care fost discutat în spaţiul public destul de mult. O nouă normă care a fost introdusă prin legea de modificare este norma care introduce o aşa numită afectațiune specială pentru conturile de campanie ale partidelor politice. Contul de campanie al unui partid nu poate fi xecutat silit”, a mai adăugat Klaus Iohannis la Cotroceni

Totodată, Klaus Iohannis a făcut și un anunț surprinzător.

„Un lucru care ține mai mult de mine: cred că este bine să se știe că mi-am făcut viza de reședință pe București, adică voi putea vota aici la alegerile din iunie. Mi s-a părut că este corect așa și în consecința voi fi și mai intersat de felul în care se face campanie electorală pentru București”, a conchis președintele Klaus Iohannis.

Întrebat despre cum vede scandalul iscat de situația dezinfectanților din România, Klaus Iohannis a declarat că: „Este clar ca aici cineva nu și-a făcut treaba cum trebuie”.

Mai mult, Klaus Iohannis a respins și declarațiile făcute de șeful Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, potrivit cărora i-ar fi fost cerută demisia din partid.

„Nu am cerut demisia domnului Dragnea, eu nu sunt membru PSD. Este adevărat că i-am spus domnului Liviu Dragnea că după părerea mea este mai bine să renunțe la conducerea partidului”, a adăugat Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *