Klaus Iohannis a invitat-o pe preşedinta Tanzaniei în România

Sursă foto:

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o vineri pe preşedinta Tanzaniei în România, el afirmând că a împărtăşit acesteia viziunea României privind redinamizarea relaţiilor României cu statele continentului african. Am convenit să dezvoltăm cooperarea în domenii cu rol crucial atât pentru România, cât şi pentru Tanzania, cum ar fi educaţie, protecţie civilă, agricultură, silvicultură, IT şi securitate cibernetică, a spus preşedintele Iohannis.

”Îmi face mare plăcere să mă aflu astăzi în vizită de stat în Republica Unită Tanzania. Avem o relaţie îndelungată, caracterizată prin respect şi încredere reciprocă, iar anul viitor vom marca deja 60 de ani de la stabilirea relaţiilor bilaterale. Obiectivul acestei vizite este intensificarea dialogului politico-diplomatic şi deschiderea de noi perspective de cooperare. În acest spirit, i-am adresat doamnei Preşedinte Samia Hassan invitaţia de a întreprinde o vizită în România, pentru a continua discuţiile foarte bune pe care le-am avut astăzi”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis în declaraţiile comune cu preşedinta Tanzaniei.

Şeful statului a arătat că a stabilit o serie de priorităţi de urmărit de către autorităţile din cele două ţări în perioada imediat următoare.

”I-am împărtăşit doamnei Preşedinte viziunea României privind redinamizarea relaţiilor noastre cu statele continentului african, în contextul în care România a adoptat recent Strategia Naţională pentru Africa. Tanzania este un partener valoros în demersurile strategice ale ţării noastre în raport cu partenerii africani. Convorbirile noastre au fost deschise şi productive. Am constatat că avem teme de interes comun şi poziţii similare faţă de multe dintre provocările globale actuale”, a arătat şeful statului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: